ALBASAT
Actualitate Societate

Caz suspect de hărțuire sexuală la Școala de tenis. Reacția ministerului

O comisie a Ministerului Educației și Cercetării examinează un caz suspect de hărțuire sexuală de la Școala sportivă specializată de tenis. Potrivit informațiilor preliminare, antrenorul vizat a fost substituit de la ore în grupa unde învață autoarea denunțului și a  fost dispusă o anchetă de serviciu, transmite IPN.

Cazul a fost examinat la fața locului, în instituția sportivă. Contractul individual de muncă al antrenorului învinuit de hărțuire a fost suspendat astăzi integral, precizează ministerul.

Cazul este examinat de organele de poliție.

Într-o reacție, Federația Națională de Tenis se declară consternată de presupusul caz de hărțuire sexuală a unei minore, comis de antrenorul de tenis al acesteia. Federația și-a manifestat indignarea față de atitudinea directorului Școlii Sportive Specializate Republicane de Tenis din Chișinău, care a admis un astfel de caz reprobabil și nu a întreprins nimic pentru a-l înlătura pe antrenor de la orice activitate sportivă cu minorii, până la finalizarea anchetei.

În aceeași ordine de idei, Școala Sportivă Specializată de Tenis a scris pe pagina sa de Facebook că este consternată de concluziile pripite și acuzațiile nefondate făcute de Federația. În opinia Școlii, în acest caz, nu sunt prezente circumstanțele care ar permite suspendarea antrenorului de la locul de muncă. Colectivul Școlii „regretă că a fost atrasă în acest scandal” și condamnă orice tip de abuz. Totodată, menționează că nu a primit nici un document oficial de la organul de anchetă până în prezent și sunt în așteptarea rezultatelor anchetei pentru a avea o reacție bazată pe probe.

Related posts

Modificări la Mecanismul de aprobare a prețurilor de producător la medicamente

AlbasatTV, Nisporeni

Punctul de trecere „Costești-Stânca” își reia activitatea din 8 iulie

Albasat

Şase stadioane școlare din capitală vor fi amenajate până în iunie

Albasat

Leave a Comment