ALBASAT
Actualitate Societate

CCI Moldova-China organizează o misiune la Expoziția Internațională de Energie Verde din Guangzhou

Camera de Comerț și Industrie Moldova-China organizează în perioada 8-10 august o misiune economică la Expoziția Internațională de Energie Verde care se va desfășura la Guangzhou, Republica Populară Chineză. Este unul dintre cele mai mari și mai influente expoziții de depozitare solară fotovoltaică și energie din China. Ediția 2023 Solar PV & Energy Storage World Expo își va extinde suprafața de expoziție la 100 de mii de metri pătrați, cu 1 500 de expozanți de calitate care vor prezenta panouri fotovoltaice de ultimă generație.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China, Boris Foca, a declarat că deja a devenit o tradiție ca lunar să fie pregătită câte o misiune economică în Republica Populară Chineză. Potrivit lui, instituția are în calitate de prioritate apropierea businessului din Republica Moldova de businessul din China. „Scopul nostru primordial este ca să mergem și să creăm aceste misiuni economice în ideea de a reduce numărul intermediarilor. Foarte multe industrii, foarte multe domenii cumpără materie primă, utilaje din întreaga lume și marea majoritate a lor sunt produse în China. Scopul nostru major este să conectăm și să fim podul spre un viitor mai bun pentru cele două componente – businessul din Moldova și businessul din China”, a notat Boris Foca.

Potrivit lui, de data aceasta este vorba despre o expoziție cu o temă foarte actuală, și anume energia verde. „Circa 70% dintr-o turbină eoliană reprezintă componente produse în China. Circa 85% din componentele unui panou fotovoltaic sunt produse în Republica Populară Chineză. 71% dintre mașinile electrice își au componentele de bază în China. Din acest motiv suntem ferm convinși că participarea, alături de noi, la Misiunea economică Green Energy în Guangzhou, China, va fi benefică pentru toată lumea implicată”, a menționat președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China.

Șefa Direcției expoziții din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China, Daniela Popușoi, a menționat că segmentul de energie verde este extrem de dezvoltat în China, iar la evenimentul din luna august vor fi prezentate cele mai recente tendințe. Este a 15-a ediție a expoziției. „Expoziția Green Energy va cuprinde și pavilioane ce se referă la energia verde, și anume stocarea acesteia, echipamente inovatoare. Se vor prezenta cele mai recente tendințe și inovații în cadrul a trei categorii principale – echipamente de producție fotovoltaice, tehnologie de producție și echipamente de cercetare și produse solare”, a declarat Daniela Popușoi.

„Numeroși expozanți din peste 30 de țări vor expune echipamente de producție a bateriilor, diferite tipuri de lămpi și încărcătoare și alte servicii în fața unui public larg de factori de decizie și cumpărători cheie. Târgul va găzdui pavilioane de produse, demonstrații live, ateliere și prelegeri pe diverse subiecte legate de industrie”, a mai spus Daniela Popușoi.


Related posts

În Moldova este lansată o campanie națională de educație financiară

AlbasatTV, Nisporeni

Care este starea copiilor care au căzut săptămâna trecută de la înălțime

Albasat

Игорь Додон не будет участвовать в предвыборных дебатах

Albasat

Leave a Comment