ALBASAT
Разное

Ce dezastru a lăsat în urmă uraganul Irma! Imagini de coșmar

Uraganul Irma a măturat Puerto Rico și insulele Barbuda și St. Marten cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră. Aproape 95% din casele de pe insulele caraibiene au fost distruse. Cel puțin șapte oameni și-au pierdut viața. 50.000 de oameni au rămas fără apă în Puerto Rico iar uraganul urmează să lovească Republica Dominicană, Haiti, Cuba și, apoi, nordul Floridei. Oamenii sunt obligați să-și evacueze casele din Florida Keys și Miami.
Trei români sunt dispăruţi după ce uraganul Irma a măturat mai multe insule din Caraibe. Ei se aflau pe insula Saint-Martin, iar rudele nu mai reuşesc să ia legătura cu ei de mai bine de 10 ore. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi dimineaţă, că are în atenţie cazul celor trei români care nu mai pot fi contactaţi de către familii şi că a făcut demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de uraganul Irma.
uraganul irma
„E pur și simplu dezastru! Barbuda este pur și simplu rasă de pe fața pământului. Locuințele au fost făcute praf. Efortul de a le reconstrui ne va costa peste 150 de milioane de dolari. Practic, trebuie sa reconstruim toată infrastrictura, telecomunicațiile, drumurile. Hotelurile de pe insulă au fost demolate”, a declarat premierul micuței insule Gaston Browne.

Imaginile surprinse cu drona arată un peisaj sumbru. Totul este sub ape. Doi copilași de 2 ani și mama lor au fost uciși în timp ce încercau să scape dintr-o clădire. Bărcile din porturi erau aruncate unele peste altele. În Puerto Rico, jumătate din populația de peste 3 milioane de locuitori a rămas fără curent iar râurile și-au ieșit din matcă în centrul și în nordul insulei. „Proporțiile acestei catastrofe sunt de neimaginat”, a spus guvernatorul Puerto Rico, Ricardo Rosselo.

http://www.click.ro

Leave a Comment