ALBASAT
Societate

„Cea mai puternică furtună de pe planetă”, pe cale să lovească paradisul exotic Hawaii

Uraganul Douglas, considerat de experți „cea mai puternică furtună de pe planetă” va ajunge în acest weekend în Hawaii, însă intensitatea ta s-a redus, scrie CNN.

„Autoritățile de pe insule ar trebui să monitorizeze evoluția uraganului. Este o șansă tot mai mare ca furtuna să fie însoțită de vânt puternic și cantități de precipitații care ar putea afecta mai multe regiuni”, a declarat un reprezentant al centrului pentru monitorizarea uraganelor.

Se estimează că uraganul Douglas va ajunge pe insula Hawaii sâmbătă seara. Centrul pentru monitorizarea uraganelor prognozează cantități de apă între 15 și 25  l/mp, izolat 15 l/mp, în special, în zonele înalte.

SUA se confruntă cu o probabilitate mai mare de uragane majore în 2020

Statele Unite şi ţările din zona Mării Caraibilor se confruntă cu o probabilitate peste medie de a fi devastate de uragane majore care vor atinge regiunile de coastă, potrivit unei prognoze realizate de cercetătorii de la Colorado State University (CSU), scrie Agerpres.

Dacă estimările specialiştilor de la CSU se vor adeveri, atunci 2020 va fi cel de-al cincilea an consecutiv cu o activitate peste medie a fronturilor atmosferice din zonele menţionate.

Related posts

Alte trei persoane au fost reținute în dosarul „Petic”

Albasat

Население национальности ромы непропорционально зависит от пандемии COVID-19

Albasat

Депутаты от партии „Шор” требуют отменить ограничения на ретрансляцию российских каналов

Albasat

Leave a Comment