Nisporeni

Un minor din raionul Nisporeni, condamnat la ani grei de puşcărie. A abuzat sexual un copil

Clipe de coşmar pentru un copil de 12 ani din satul Grozeşti. Băiatul a fost supus unor acțiuni cu caracter sexual comise de către un consătean, care, la  rândul său tot este minor. Copilul  a fost racolat  de către un adolescent de 14 ani şi de către tatăl vitreg al acestuia, în vârstă de 34 de ani şi a fost abuzat sexual timp de o noapte. Potrivit procurorilor din Nisporeni, cazul a avut loc în luna noiembrie anul trecut, iar după mai multe luni de investigaţii, instanţa de judecată a pronunţat recent sentinţa, unde l-a găsit vinovat pe inculpatul minor.

Grigore Ciochină, procuror: „Din păcate, în raionul Nisporeni, infracţiunile sexuale sunt într-o creştere uşoară. Se observă o tendinţă la creşterea infracţiunilor comise  de minori şi asupra minorilor sub vârsta de 14 ani. Sunt infracţiuni excepţional de grave. La faza de urmărire penală, acum aceasta este competenţa Procuraturii şi noi le investigăm. În procuratură sunt mai multe investigaţii pe acest domeniu. La data de 6 iunie a fost obţinută o altă sentinţă anume pe acest gen de infracţiune. Este vorba de învinuirea unui minor din satul Grozeşti, care la sfârşitul anului trecut, este vorba de perioada lunii noiembrie anul trecut, a privat de libertate împreună cu tatăl vitreg, un minor în vârstă de 12 ani şi pe perioada privării de libertate, este vorba de o noapte, l-au abuzat sexual în forme perverse.”

Învinuitul minor a recunoscut că şi-a satisfăcut pofta sexuală în forme perverse. Acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Între timp, dosarul penal al tatălui vitreg al făptaşului încă se examinează până când instanţa de judecată îi va demonstra vinovăţia.

Grigore Ciochină, procuror:  „Minorul şi-a recunoscut  vinovăţia, persoana majoră este la faza de judecare într-o cauză separată. Aşa spune legea că cauzele în care sunt două persoane, una matură şi una minoră, judecarea se dejunge. Această persoană majoră, la moment se află la faza de judecare a cauzei, ea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până când o să stabilească vinovăţia acestuia instanţa de judecată, însă minorul a fost deja recunoscut vinovat. Acesta şi-a recunoscut vina şi la faza de urmărire penală, cât şi la faza de judecare şi a fost condamnat la o pedeapsă prin cumul, parţial de 7 ani închisoare. Noi, ca procurori avem un regret deosebit de aplicarea, în genere asupra minorilor pedepse. Cu atât mai mult, cazul în care se aplică pedepse privative de libertate, însă asta este legea şi noi nu putem decât să o aplicăm.”

Sentința poate fi atacată în instanța superioară.

Related posts

COVID-19 Nisporeni: Opt cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat

UE-GIZ: “Promovarea valorilor și a proiectelor europene”

Albasat

Vezi cum arată noaptea centrul oraşulului Nisporeni (GALERIE FOTO)

Albasat

Leave a Comment