ALBASAT
Actualitate Societate

CEC face precizări privind organizarea campaniei electorale pentru turul doi

Candidații care au trecut în al doilea tur de scrutin pot desfășura campanie electorală după stabilirea datei celui de-al doilea tur de scrutin prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale. Concurenții electorali pot organiza întâlniri cu alegătorii, iar autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure posibilitatea desfășurării unor astfel de întâlniri în condițiile egale, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală precizează că și în turul doi candidaților le este interzis să utilizeze resursele administrative, inclusiv prin lansarea sau participarea la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, utilizarea echipamentelor, a mijloacelor, a bunurilor publice. Autoritățile/instituțiile publice și cele asimilate nu pot transmite/acorda concurenților electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condițiile de egalitate.

Competitorilor electorali li se interzice organizarea de concerte, concursuri, alte evenimente sau demonstrații cu implicarea interpreților, a personalului de creație și/sau artistic atât din țară, cât și de peste hotare, afișarea în timpul desfășurării acestora slogane sau alte mesaje și/sau distribuirea de materiale ce conțin simbolistica competitorului electoral sau alte elemente de identificare a acestuia, precum și participarea la aceste evenimente în scop de promovare politică.

De asemenea, concurenții electorali pot achita, în limita soldului încasat până vineri, 3 noiembrie, cheltuielile aferente turului întâi de scrutin. Nu pot fi făcute cheltuieli din contul „Fond electoral” aferente turului doi atâta timp cât nu este stabilită data desfășurării acestui tur de către CEC.

Agitația electorală se admite doar până în ziua de vineri înainte de ziua votării, 17 noiembrie 2023.

Related posts

Scăderea inflației nu înseamnă scăderea prețurilor, guvernator BNM

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 28.02.2022

Albasat

Tot mai multe țări din Europa anunță o creștere importantă a numărului de cazuri de Covid-19

Albasat

Leave a Comment