ALBASAT
Разное

Cel mai gras bebeluș din lume: La doar zece luni are greutatea unui copil de nouă ani

Un băiat în vârstă de doar zece luni ar putea să primească titlul de „cel mai gras copil din lume”, unul pe care cu siguranță nu l-ar dori. În ciuda vârstei fragede, el are greutatea unui copil de nouă ani, după cum afirmă doctorii. Luis Manuel din orașul mexican Tecoman cântărește nu mai puțin de 30 de kilograme, însă ar putea chiar să se mai îngrașe, căci nu se poate opri din mâncat.

Luis Manuel a avut o greutate normală la naștere, respectiv 3,5 kilograme. El a început rapid să câștige în greutate, spune mama lui.

„După doar o lună am observat că nu îi mai vin hainele, așa că am fost nevoiți să îi luăm îmbrăcăminte pentru copii de un an, chiar cu vârsta de doi ani. Vedeam cum băiatul nostru se îngrașă atât de mult. Câteodată nu pute să doarmă, deoarece simtea că se sufocă”, a povestit mama lui Luis, Isabel Pantoja.

La zece luni, Luis a ajuns să aibă greutatea unui copil de nouă ani. Acum, doctorii încearcă să descopere de ce anume suferă. Ei credă că băiatul are o boală rară din cauza căreia îi este foame încontinuu, dar și care crește riscul de obezitate.

Cum familia nu are o situație financiară tocmai bună, oamenii au făcut apel pe rețelele de socializare pentru donații.

„În unele cazuri, copiii au murit după ce au suferit un atac cardiac din cauza greutății prea mari. Orice ajutor – mare sau mic – este binevenit”, a spus tatăl băiatului.

Leave a Comment