ALBASAT
Actualitate

Elevii vor primi la școală câte un măr pe zi

Fiecare elev din clasele I-IX-a, care frecventează învățământul de stat și privat acreditat, va primi zilnic câte un măr. Pentru achiziționarea și distribuirea în școli a merelor, din bugetul de stat urmează să fie alocată suma de 40 de milioane lei. Prevederile se conțin într-un proiect de hotărâre de Guvern, expus spre consultări publice.

Procesul de achiziționare a merelor se va efectua centralizat, prin intermediul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură. Merele se vor procura exclusiv de la producătorii autohtoni. Producătorii agricoli mai mici vor avea posibilitatea să se asocieze în grupuri pentru a corespunde regulilor stabilite prin proiect (achiziția de mere va fi repartizată pe loturi omogene de produse, a câte 100 tone).

Managerii instituțiilor de învățământ vor fi responsabili de organizarea repartizării merelor la copii prin cantinele școlare, preferabil în pauza mare dintre lecții. Merele vor fi obligatoriu spălate înainte de a fi propuse copiilor.

Proiectul mai prevede desfășurarea activităților educative privind promovarea alimentației sănătoase și, în special, a consumului de fructe proaspete la copii. Măsurile respective includ organizarea degustărilor de fructe în școli, desfășurarea orelor tematice, participarea elevilor la strânsul roadei, la expoziții și târguri, precum și repartizarea pliantelor și a altor mijloace informative copiilor.

Ministerul Finanțelor urmează să prevadă alocarea mijloacelor financiare la următoarea rectificare a bugetului pentru anul 2017 și la definitivarea bugetului pentru anul 2018.

Related posts

Patru secretari ai Ministerului Infrastructurii au plecat din funcții

AlbasatTV, Nisporeni

„e-Factura” nu va fi doisponibilă în perioada 11-14 august

AlbasatTV, Nisporeni

Directorul general adjunct al OIM, în vizită în Republica Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment