Portal de știri
Nisporeni Societate

Centrul pentru Bătrâni din or. Nisporeni urmează să devină independent energetic, datorită suportului financiar al unei asociații germane

Centrul de Bătrâni din orașul Nisporeni urmează să devină independent energetic. Asta datorită unui acord semnat de Primăria orașului Nisporeni și Societatea Filantropică United Medical Forces „Pro-Humanitate” din Germania.

Acordul de finanțare a fost semnat în data de 10 august 2022 și prevede instalarea unor panouri solare.

„Obiectivul acestui grant este construcția a 20 de panouri solare pentru Centrul de Bătrâni din Nisporeni, care vor fi montate chiar pe acoperișul instituției”, anunță primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Valoarea grantului este de 20 000 €, iar primăria orașului va contribui financiar pentru achiziția echipamentului necesar pentru a transforma energia electrică în agent termic.

„În urma acestui proiect ne propunem să devenim independenți energetic la Centrul de Bătrâni din Nisporeni”, conchide Grigore Robu.

Societatea Filantropică United Medical Forces „Pro Humanitate” a fost fondată în anul 1993, cu scopul de a acorda suport umanitar necesar, inclusiv în situații excepționale, persoanelor care în virtutea împrejurărilor s-au pomenit în dificultate. În Republica Moldova aceasta a susținut renovarea mai multor instituții de învățământ, instituții medicale și centre sociale. Datorită societății au fost dotate cu mobilier școlar mai multe instituții de învățământ din localitățile rurale.

Related posts

Avocați: Atentatul la viața lui Vlad Plahotniuc, o înscenare care costă vieți

Albasat

У одного из депутатов выявлен COVID-19. Зинаида Гречаный предлагает протестировать всех парламентариев

Albasat

Владимир Воронин: Рейтинг Игоря Додона создан искусственно

Albasat

Leave a Comment