ALBASAT
Societate

China trăiește un deja-vu înfiorător. Un nou val de coronavirus pune iar în carantină o regiune cu 100 de milioane de oameni

China impune din nou măsuri restrictive privind libera circulație în provincia Jilin, o regiune din nord-est, după ce au apărut noi focare de coronavirus, transmite Bloomberg. Autoritățile din provincie au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile și au plasat în carantină peste 100 de milioane de oameni.

Măsurile stricte au creat îngrijorare, întrucât oamenii au crezut că cea mai gravă epidemie a națiunii s-a terminat.

Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști, iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție.

„Este frustrant pentru că nu știi când se va termina.”, povestește Fan Pai, care lucrează la o companie comercială din Shenyang, un oraș din provincia din Liaoning, care se confruntă și cu restricții reînnoite.

Reacția rapidă și puternică a Chinei reflectă frica sa privind revenirea celui de-al doilea val, după ce măsurile pentru reducerea răspândirii virusului au implicat costuri economice și sociale uriașe.

Autoritățile din Shulan, un oraș din Jilin, au declarat că vor lua cele mai stricte măsuri pentru a combate virusul.

Persoanele suspecte vor trebui să rămână izolate, iar o singură persoană din familie va avea voie să plece să cumpere cele necesare, timp de două ore, o dată la două zile.

Un sentiment de deja vu se face simțit în Jilin, care a suferit aceleași restricții în  februarie și martie, în ciuda raportării zilnice a cazurilor în cifre unice atunci. În general, totalul cazurilor în provincia Jilin este de 127. Prin comparație, provincia Hubei avea 68.000.

Cu toate acestea, serviciile de livrare au fost oprite în cea mai mare parte, iar medicamentele anti-febră sunt interzise la farmacii pentru a împiedica oamenii să-și ascundă simptomele. Teama s-a răspândit în zonele apropiate, chiar dacă nu au fost raportate oficial cazuri în acele locuri.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 15.06.2020

Albasat

Încă un masacru în vestul Sudanului. Peste 60 de oameni au fost uciși

Albasat

Conducerea țării apreciază performanța luptătoarelor Irina Rîngaci și Iulia Leorda

Albasat

Leave a Comment