Societate

Cinci localități din Ocnița, sub Cod Roșu COVID-19

În cinci localități din raionul Ocnița a fost instituită alertă Cod Roșu de răspândire a infecției COVID-19. Este vorba despre localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni și Sauca. Decizia a fost luată de Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Ocnița, în ședința din 22 februarie, transmite IPN.

În aceste localități, se sistează activitatea centrelor comerciale în zilele de sâmbătă și duminică, cu excepția unităților de comercializare a produselor alimentare și a farmaciilor din incinta acestora. Până pe 9 martie, este sistată activitatea piețelor comerciale și a celor agricole din orașul Ocnița, Otaci și din toate localitățile raionului. Rămâne sistată activitatea transportului urban de călători în orașul Ocnița, până pe 4 martie.

Prin aceeași decizie, se sistează activitatea școlilor și grădinițelor cu prezența fizică a copiilor, elevilor și cadrelor didactice. Instruirea va avea loc online.

Având în vedere creșterea numărului de pacienți infectați, secția terapie a Spitalului Raional Ocnița  a fost transformată în secție COVID-19.

Până la 21 februarie, în raionul Ocnița au fost înregistrate în total 430 de cazuri cu COVID-19, dintre care 305 în luna februarie. În ultima săptămână, în localitățile raionului s-a înregistrat o creștere a morbidității cu 85%.

Related posts

România suspendă zborurile din și către Italia

Albasat

Alte 532 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 37 740

Albasat

Premierul despre protest: Regretăm că unii oameni s-au lăsat conduși din umbră

Albasat