ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Clasa I în Nisporeni: Câte locuri sunt ocupate pentru anul școlar 2023-2024

În clasa I-a pentru anul de studii 2023-2024, au fost înregistrați 524 de copii, conform Direcției de Învățământ Tineret și Sport din Nisporeni. O majoritate semnificativă dintre aceștia, adică 84 de copii, s-au înscris la IP Liceul Teoretic „M. Eliade”, Nisporeni.

Toate instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din raionul Nisporeni sunt pregătite pentru noul an de studii, iar lucrările de reparații și renovare au fost realizate pe parcursul verii.

Anul de studii 2023/2024 va începe pe 1 septembrie în toate instituțiile de învățământ din țară. O nuanță semnificativă este adusă de statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană obținut de Republica Moldova. În acest context, prima lecție pentru elevi din întreaga țară va fi sub genericul „Moldova Europeană”.

Ministerul Educației și Cercetării a transmis o circulară instituțiilor de învățământ general, cerând profesorilor să elaboreze un mesaj educațional pentru prima lecție, adaptat ciclurilor primar, gimnazial și liceal. În funcție de vârsta elevilor, sunt propuse tematici pentru discuții referitoare la integrarea europeană, inclusiv obiectivele și valorile europene, libertatea și democrația într-un stat.

Anul școlar în Republica Moldova începe pe 1 septembrie, cu o ceremonie de deschidere și o lecție de dirigenție. Tema acestei lecții este stabilită anual de Ministerul Educației. În anul precedent, elevii au discutat despre eroii căzuți în războiul de pe Nistru.

Related posts

Cursul valutar oficial la 23.09.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Tânără din Râșcani învinuită de exploatarea unei adolescente în scop sexual

Albasat

S-a scumpit benzina

Albasat

Leave a Comment