ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Colaborare strategică în Nisporeni: poliția și biserica își unesc forțele

Conducerea Inspectoratului de Poliție Nisporeni a încheiat un acord de colaborare semnificativ cu Episcopia de Ungheni și Nisporeni, reprezentată de către Protopopul Raionului Nisporeni, preacucernicul Protoiereu Vitalie Cozari, și Secția Situații Excepționale Nisporeni. Acest parteneriat strategic își propune să întărească legăturile între instituțiile implicate și să contribuie la asigurarea securității și protecției comunității în raionul Nisporeni.

Obiectivele primordiale ale acordului de colaborare sunt variate și esențiale pentru promovarea unui mediu social sigur și protejat:

  1. Demararea în comun a campaniilor informaționale și ședințelor de lucru: Această inițiativă vizează sensibilizarea și educarea comunității cu privire la importanța implementării măsurilor și acțiunilor de prevenire a faptelor antisociale. Prin organizarea de întâlniri și evenimente informative, se urmărește implicarea activă a cetățenilor în procesul de protejare a ordinii și siguranței publice.
  2. Participarea și oferirea asistenței la organizarea acțiunilor de instruire: Este crucial să se ofere resursele și sprijinul necesar pentru instruirea comunității în domeniul prevenirii victimizării. Prin intermediul acestor acțiuni metodico-practice, se dorește consolidarea capacităților cetățenilor de a recunoaște și gestiona situațiile de risc, contribuind astfel la reducerea numărului de victime ale infracțiunilor.
  3. Monitorizarea sistematică a implementării prevederilor acordului: Pentru a asigura eficiența și relevanța acțiunilor întreprinse, este necesară o supraveghere riguroasă a modului în care sunt aplicate prevederile acordului de colaborare. Astfel, se va putea identifica rapid eventualele neconcordanțe sau dificultăți în implementare, iar, la nevoie, se vor putea propune ajustări și îmbunătățiri pentru optimizarea procesului.

Prin colaborarea strânsă dintre Inspectoratul de Poliție Nisporeni, Episcopia de Ungheni și Nisporeni și Secția Situații Excepționale Nisporeni, se deschid noi perspective în promovarea siguranței și stabilității în comunitate. Această alianță reprezintă un exemplu elocvent de cum instituțiile publice și organizațiile civile pot lucra împreună pentru binele comun, consolidând astfel încrederea și colaborarea între autorități și comunitatea locală.

Related posts

În bugetul asigurărilor sociale s-au acumulat mai mulți bani decât s-a planificat

AlbasatTV, Nisporeni

Turcia începe relaxarea restricțiilor dure anti-Covid. De la 1 iulie se elimină lockdown-ul de duminică și restricțiile de noapte

Albasat

Evelina Binzari, elevă în clasa a 6-a la Gimnaziul Ștefan cel Mare din Nisporeni, desemnată eleva anului 2023 la treapta gimnazială

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment