ALBASAT
Nisporeni Societate

Comisia pentru Situații Excepționale din Nisporeni, în ședință cu privire la pericolul virusului de pestă porcină africană

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Nisporeni s-a întrunit în ședință, în data de 14 iulie 2022, în incinta Consiliului Raional. Ședința a fost prezidată de președintele raionului Vasile Mărcuță, iar subiectul de bază al ședinței a fost pericolul virusului de pestă porcină africană.

În cadrul ședinței Comisia s-a examinat o notă informativă a Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor (DTSA) Ungheni, direcție ce acoperă și raionul Nisporeni, cu privire la răspândirea virusului de pestă porcină africană.

Tot în cadrul ședinței au fost discutate și măsurile care ar urma să fie întreprinse cu privire la combaterea și prevenirea răspândirii în masă a virusului de pestă porcină africană în următoarele localități: Bursuc, Cristești și Iurceni, care se află în imediata apropiere a focarului izbucnit la Lozova, raionul Strășeni.

Printre măsuri de stopare a răspândirii virusului, propuse în cadrul ședinței, se regăsesc: interzicerea comercializării cărnii de origine porcină provenită de la persoane fizice, notificarea obligatorie la STSA și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, informarea autorităților publice locale, supravegherea sanitară a efectivelor de porcine, combaterea comerțului stradal cu porcine, intensificarea controlului la fermele și abatoarele de porcine din raza raionului, și în special informarea populației cu privire la existența virusului, dar și măsurile necesare combaterii.

Planul de măsuri a fost aprobat în unanimitate de către Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Nisporeni.

Președintele Vasile Mărcuță a solicitat, în mod special, stabilirea și realizarea unui set de măsuri eficiente în stoparea și combaterea virusului, solicitând maximă responsabilitate din partea administrației publice locale, dar și a populației.

Related posts

Adolescentul rănit în explozie va rămâne în spital cel puțin trei săptămâni

Albasat

Tăieri ilegale într-o fâșie forestieră din localitatea Milești, Nisporeni

Albasat

Un consilier democrat din Consiliul Valea-Trestieni a demisionat. Cine i-a luat locul

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment