Societate

Comisia privind sănătatea publică va înlocui CSE începând de mâine

Începând cu ziua de mâine, 15 mai, începe activitatea Comisiei naționale extraordinare privind sănătatea publică, în locul Comisiei pentru Situații Excepționale și „cel mai probabil, va fi anunțată stare de urgență sau cod roșu în sănătate publică”. Declarația a fost făcută de președintele, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite IPN.

Potrivit președintelui, începând de vineri, toate competențele ce țin de impunerea sau scoaterea unor restricții trece de la Comisia pentru situații Excepționale la Comisia națională extraordinară privind sănătatea publică.

„Noi, după cum știți, am decis că nu vom veni cu solicitarea față de Parlament să prelungim starea de urgență, dar aceasta nu înseamnă că riscul a trecut”, a adăugat șeful statului.

Igor Dodon a dat asigurări că în stocuri există suficiente teste pentru testarea la COVID-19, circa 80 de mii. La fel, sunt suficiente echipamente și consumabile. Președintele a îndemnat oamenii să nu se relaxeze, să respecte normele sanitar-epidemiologice.

Starea de urgență impusă de situația epidemiologică a durat 60 de zile.

Related posts

Суд вынесет решение об аресте Влада Плахотнюка в пятницу

Albasat

Avia Invest подаст в суд на правительство за несоблюдение концессионного соглашения

Albasat

Cursul valutar oficial la 13.07.2020

Albasat

Leave a Comment