Comuna Alexăndreni este exemplul de localităţi rurale, în care sărăcia impune localnicii să plece peste hotare, iar fabricile şi afacerile s-au închis demult. Cu toate acestea, într-o margine de sat, la singura fabrică din regiune, 50 de localnici activează de zori, liniştiţi că seara vor fi alături de familie.
Ludmila Dimitrachi este cea care a avut curajul, 17 ani în urmă, să îniţieze o afacere de preparare a colţunaşilor de casă, împreună cu membrii familiei şi 2 femei din sat. Produceau colţunaşii manual, ajungând la o producţie de 3 tone pe lună, acum, însă, ajungând la 6 tone pe zi. 40 de tipuri de produse, majoritatea cu carne, ajung să fie livrate în toată ţara.
Cu suportul proiectului, compania a procurat transport specializat, linie de producere a colţunaşilor cu o capacitate de 150 kg de colţunaşi pe oră, suport consultativ pentru marketing şi vizibilitate şi pentru accesarea lanţurilor internaţionale de supermarket-uri, care operează în Moldova.
Ludmila Dimitrachi are de gând să dezvolte mai departe afacerea, până aici accesând şi careva fonduri europene şi a obţinut finanţare în diferite programe, care sprijină bussines-urile mici şi mijlocii.
Acest material este produs în cadrul Campaniei „Descoperă Echipa Europa”, realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene de către proiectul „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova”. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.
- Colaborare internațională la Nisporeni: Ședință de lucru între IGP și experții Poliției Suedeze
- Primul caz de gripă în acest sezon
- Tik Tok ar putea fi închis, dacă prezintă pericol pentru securitatea statului, Igor Grosu
- Chișinăul va cere revizuirea refuzului Interpol de a-l anunța în căutare pe Plahotniuc
- Ministrul Popșoi a discutat cu omologul său israelian despre uciderea rabinului Zvi Kogan