Nisporeni Societate

Comuna Alexăndreni- locul unde localnicii lucrează acasă! Vezi cum UE a ajutat o afacere locală să se dezvolte, pentru a oferi locuri de muncă localnicilor şi ce suport a primit afacerea

Comuna Alexăndreni este exemplul de localităţi rurale, în care sărăcia impune localnicii să plece peste hotare, iar fabricile şi afacerile s-au închis demult. Cu toate acestea,  într-o margine de sat, la singura fabrică din regiune, 50 de localnici activează de zori, liniştiţi că seara vor fi alături de familie.

Ludmila Dimitrachi este cea care a avut curajul, 17 ani în urmă, să îniţieze o afacere de preparare a colţunaşilor de casă, împreună cu membrii familiei şi 2 femei din sat. Produceau colţunaşii manual, ajungând la o producţie de 3 tone pe lună, acum, însă, ajungând la 6 tone pe zi. 40 de tipuri de produse, majoritatea cu carne, ajung să fie livrate în toată ţara.

Cu suportul proiectului, compania a procurat transport specializat, linie  de producere a colţunaşilor cu o capacitate de 150 kg de colţunaşi pe oră, suport consultativ pentru marketing şi vizibilitate şi pentru accesarea lanţurilor internaţionale  de supermarket-uri, care operează în Moldova.

Ludmila Dimitrachi are de gând să dezvolte mai departe afacerea, până aici accesând şi careva fonduri europene şi a obţinut finanţare în diferite programe, care sprijină bussines-urile mici şi mijlocii. 

Acest material este produs în cadrul Campaniei „Descoperă Echipa Europa”, realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene de către proiectul „Comunicare strategică și suport pentru mass-media în Republica Moldova”. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Related posts

Letonia permite tranzitarea autocarelor moldovenești fără acte permisive

Albasat

CJ Timiș oferă sprijin financiar raionului Nisporeni pentru achiziționarea unui aparat radiologic

Albasat

Împrumut pentru îmbunătățirea eficienței sistemului centralizat de termificare

Albasat

Leave a Comment