ALBASAT
Societate

Condițiile inumane din penitenciare descrise de către Cosovan, Petic și Bolboceanu

Au supraviețuit pe saltele și perne mucigăite, au locuit cu șobolanii într-o cameră și au fost lipsiți de condițiile elementare pentru un trai decent. Acestea sunt istoriile de viață a trei persoane cunoscute care au stat în închisorile din Republica Moldova, informează IPN.

„In viața mea nu cred că am văzut ceva mai rău. Este o cameră 3×4. Încerci să repari patul pentru ca să te poți odihni seara. Toate paturile se dezmembrează. Îți ei firele și le legi, le întinzi. Saltele mucegăite, perne mucegăite. Apă practic nu ai. Dacă-ți aduc, îți aduc câteva sticle. Au fost momente în care m-am gândit să-mi pun capăt zilelor. Izolare totală”, a declarat Serghei Cosovan, un om de afaceri care a stat doi ani după gratii, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8 .

Fostul deputat Iurie Bolboceanu povestește că a fost arestat într-o zi de vineri după masă, iar până marți a trăit doar cu apă. Familia sa a aflat abia luni despre reținerea sa, iar marți i-a transmis un colet cu produse care au fost mâncate peste noapte de șobolanii care au intrat în cameră. După aceasta, Iurie Bolbocean povestește că încă o săptămâna a supraviețuit doar cu apă.

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic povestește că atunci când a fost întemnițat în închisoarea din Bălți, cineva i-a recomandat să poarte asupra sa un obiect care l-ar ajuta să se apere în caz de necesitate.

„Asta înseamnă că atunci când aș fi fost scos la punctul medical sau la plimbare să am ceva cu care să mă pot apăra. Eu nu am avut decât o furculiță pe care am legat-o de picior și o purtam ca să mă pot apăra. La Penitenciarul 13 permanent o purtam și chiar dormeam cu dânsa”, a declarat Petic.

Related posts

Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Albasat

România va cumpăra un miliard de metri cubi de gaze din Azerbaidjan. Va fi ajutată și Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Igor Dodon crede că șeful ANSP trebuie să demisioneze

Albasat

Leave a Comment