ALBASAT
Societate

Creta va cheltui 15 milioane € pe testele Covid-19 ce vor fi efectuate turiştilor, până la final de sezon

Creta va cheltui 15 milioane de euro până la sfârşitul sezonului de vară din 2020 pe testele Covid-19 ce vor fi efectuate turiştilor care vin pe insulă, la care se va adăuga costul de 120 de euro/zi suportat de autorităţile cretane pentru fiecare persoană găsită cu SARS-CoV-2 şi cazată în hotelurile Covid, a declarat, vineri, Kyriakos Kotsoglou, comisar pentru turism şi e-guvernare Regiunea Creta, potrivit Agerpres.

„În Creta se efectuează 1.200 de teste pe zi pentru identificarea turiştilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Dacă unul costă în jur de 100 de euro, deci aproape 100.000 de euro se plătesc zilnic. La 120 de zile, adică iulie, august, septembrie, octombrie, 15 milioane de euro reprezintă costul testelor care se vor efectua în Creta. Dacă ar fi deschisă Creta de acum încolo, costul acestor teste se ridică la 15 milioane de euro doar pentru insulă. Aici se adaugă mâncarea – 120 de euro pe zi costul pentru fiecare persoană cazată în hotelurile Covid, care este găzduită, hrănită, are medic etc.”, a spus comisarul, la o întâlnire cu un grup de jurnalişti români.

Potrivit acestuia, în Creta au existat până în prezent doar 19 cazuri de îmbolnăvire de Covid-19.

„Curios este că toţi cei 19 bolnavi nu au transmis boala. Adică, dacă un caz făcea parte dintr-o familie de 6-7 persoane, restul familiei nu s-a îmbolnăvit. La fel se vede şi în cazul cuplului de români în care ea este infectată, iar el nu are nimic”, a adăugat Kotsoglou.

Comisarul pentru turism şi e-guvernare Regiunea Creta a spus că în Chania există 80 de paturi în spital pentru primirea persoanelor bolnave de Covid, la care se adaugă 30 de paturi la ATI. Spitalul nu este Covid, însă are secţii dedicate, existând chiar şi o secţie de naşteri pentru paciente infectate cu SARS-CoV-2.

„Dacă o persoană nu se simte foarte bine la hotel (hotelul Covid – n. r.) şi are simptome uşoare şi medii va fi transportată la spital şi va sta într-unul dintre cele 80 de paturi în care va primi toate îngrijirile de care are nevoie”, a adăugat acesta.

Conform reprezentantului autorităţilor cretane, pentru Suedia şi Anglia graniţele sunt închise până pe 15 iulie.

„În privinţa Serbiei, ea a închis graniţele, iar grecii sunt nerăbdători să ştie ce decizii se vor lua acolo, pentru că partea continentală abia îi aşteaptă”, a arătat Kotsoglou.

 

Related posts

La un nivel relativ de egalitate de gen s-ar putea ajunge în următorii 200 de ani

Albasat

Генеральный прокурор: В период банковского мошенничества государственные учреждения были захваченными

Albasat

Spania anunță 517 decese de COVID-19 în 24 de ore, în condițiile redeschiderii parțiale a economiei

Albasat

Leave a Comment