ALBASAT
Societate

Cristian Rizea, declarat persoană indezirabilă și expulzat de pe teritoriul țării

Cetățeanul României, Cristian Rizea, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de 15 ani, anunță Inspectoratul General pentru Migrațiune (IGM), citat de IPN.

Într-un comunicat de presă, IGM menționează că, străinul a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM, conform procedurilor legale. Ulterior, Poliția din România a anunțat că Cristian Rizea a fost preluat și urmează a fi dus într-un penitenciar.

Cristian Rizea este un ex-deputat roman care a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare în România, pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Rizea a fugit în Republica Moldova, unde a obținut cetățenie. În noiembrie 2020, cetățenia lui Cristian Rizea i-a fost retrasă printr-un decret semnat de președintele de atunci, Igor Dodon. Procuratura Generală a ajuns la concluzia că dobândirea cetățeniei de către fostul deputat român a avut loc contrar legii.

Declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică. Măsura se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate supra.

Related posts

Cursul valutar oficial la 11.01.2023

AlbasatTV, Nisporeni

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale

Albasat

Пенсия и доходы бывшего президента Владимира Воронина

Albasat

Leave a Comment