Societate

Cum ar putea Coca-Cola să rămână fără îndulcitori artificiali din cauza crizei generate de coronavirus

Coca-Cola a declarat că epidemia de coronavirus a afectat lanțul de aprovizionare al companiei, iar rezerva de îndulcitori artificiali ar putea scădea dacă virusul Covid-19 continuă să se răspândească, transmite CNN Business.

Producția și exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificali ai Coca-Cola, aceștia fiind folosiți în băuturile dietetice și fără-zahăr ale companiei. Dezvăluirea a fost făcută, luni, în raportul anual al companiei, potrivit Mediafax.

„Am demarat planurile pentru situații neprevăzute și nu anticipăm vreun impact de scurtă-durată asupra acestor întârzieri”, arată documentul emis de companie. „Totuși, ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operațiunile de producție și export din China se vor deteriora”, continuă raportul Coca-Cola.

Îndulcitorul artificial principal (KO) folosit de Coca-Cola în produsele sale conține aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu și glicozide derivate din steviol. În raportul anual, compania a mai indicat că sucraloza – înlocuitorul zahărului cunoscut drept „Splenda” și folosit în produse precum „Diet Coke with Splenda” – reprezintă o „materie primă crucială” obținută de la furnizorii din Statele Unite și China.

Compania nu a specificat însă exact care îndulcitori ar putea afectați de întârzierile de producție și export.

Related posts

Omagiu lui Mihai Eminescu. Bibliotecarii din Nisporeni au depus flori la bustul marelui poet

Albasat

Парламент-90: Отсутствие здравого смысла и оскорбления национального достоинства

Albasat

Sergiu Litvinenco: Amenzile din perioada stării de urgență s-au aplicat neuniform

Albasat

Leave a Comment