ALBASAT
Jurnalul sănătății

Cum ne transformam dupa 36 de ore fara somn. Imagini INAINTE si DUPA dintr-un experiment uimitor

Un somn bun si odihnitor creste performantele cognitive si ne ajuta sa pastram o infatisare placuta pentru cei din jur. Ce se intampla insa cand nu dormim destul si de ce lipsa somnului se vede pe fata noastra?

Intr-un experiment uimitor, Greg si Mitch de la canalul AsapSCIENCE au decis sa ramana treji timp de 36 de ore, facand fotografii la fiecare 6 ore pentru a urmari daca lipsa de somn are vreun impact asupra aspectului lor.

Rezultatele sunt… revelatoare: „Oamenii de stiinta nu stiu de ce aratam atat de rau dupa lipsa somnului”, spune Greg in videoclip, citand cele mai populare doua teorii din biologia evolutiva care ar putea explica acest lucru.

Prima teorie sustine ca, in lipsa somnului, sistemul imunitar devine slabit si devenim mai predispusi la accidente. Daca aceasta stare slabita se reflecta pe chip, ea permite altor membri odihniti ai comunitatii sa stea deoparte si sa ii evite pe cei obositi.

Cea de-a doua teorie sugereaza ca lipsa de somn ne face mai pesimisti si mai putin dispusi sa ne aratam emotiile.

Oricare ar fi cauza transformarii noastre faciale, experimentul a demonstrat, inca o data, cat de importanta e odihna pentru organismul uman.

Fundatia Americana pentru Somn recomanda adultilor sa doarma intre sapte si noua ore de somn in fiecare seara pentru a evita riscul de obezitate, diabet, boli de inima si chiar cancer.

 

Related posts

Alimente purificatoare pentru corp

Prunele, miracole pentru sănătate! Află de ce e bine să le consumi!

Albasat

Cele mai mari frici ale omenirii. Sociolog: Când răul a ajuns mult mai vizibil, teama a devenit mai mare

Albasat

Leave a Comment