Portal de știri
Societate

De la începutul anului, Serviciul Vamal a încasat circa 370 mln de lei

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat circa 369,8 milioane de lei (aproximativ 18,4 mln de euro), cu peste 24,6% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți de circa 3,4 mln de lei, ceea ce reprezintă 0,9% din totalul sumei. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

Totodată, la capitolul combaterea fraudelor, în această perioadă, au fost constatate 31 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 60 de mii de lei.

De asemenea, săptămâna trecută au fost perfectate 5 243 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 91 939 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 22 789 și, respectiv, 16 320 de traversări.

În această perioadă, în scopul minimizării timpilor de așteptare la traversare prin posturile vamale de la hotar, autoritățile recomandă cetățenilor să acceseze pagina Serviciului Vamal, rubrica „Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la trafic au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Related posts

Un copil de 5 ani a decedat într-un accident rutier în raionul Ialoveni

Albasat

Program pilot de recunoaștere a calificării profesionale

Albasat

Victimele războiului din Afganistan, comemorate la Nisporeni

Albasat

Leave a Comment