Jurnalul sănătății

De Ziua mondială a albinelor. Copiii afectați de coronavirus primesc în dar miere pentru a-și întări imunitatea

Pacienții Spitalului clinic municipal de copii „V. Ignatenco” din Chișinău de Ziua mondială a albinelor, care este marcată anual pe 20 mai, vor primi în dar câte un borcănaș cu miere. Mierea a fost donată de Asociația neguvernamentală Green Nations, care implementează în țara noastră proiectul european pentru dezvoltarea apiculturii – PEDAM.

„Albinele ajută la reproducerea multor plante, inclusiv a culturilor  alimentare. Acestea au un rol important în consolidarea securității alimentare, deoarece nu doar asigură producerea culturilor, dar și protejează mediul ambiant  de riscuri, semnalând probleme de sănătate ale ecosistemelor locale. Iar în timpul pandemiei de coronavirus, mierea poate ajuta copiii să-și întărească imunitatea. Iată de ce, membrii proiectului nostru au decis astăzi să doneze miere copiilor afectați de COVID”, a declarat Denis Cernomoreț, președintele asociației Green Nations, la întâlnire cu reprezentanții administrației Spitalului de Copii.

În prezent, în Spitalul clinic municipal de copii „V. Ignatenco”  sunt supuși tratamentului  22 de copii afectați de COVID-19. Alți 24 de copii sunt suspectați că au acest virus. Anatol Curcă, doctor în medicină, șeful Secției de traumatologie și microchirurgie, care a primit donația, le-a mulțumit reprezentanților Green Nations pentru contribuția făcută pentru sănătatea copiilor.

Am fost întotdeauna de părere că medicul nu tratează copilul de unul singur. El face acest lucru împreună cu părinții și rudele pacientului. Noi, medicii, doar direcționăm procesul medical, iar cei dragi îi crează atmosferă psihologică necesară pentru recuperare. Iar acțiunea dvs. se încadrează perfect în acest sistem de însănătoșire”, a spus Anatol Curcă.

20 mai a fost proclamată drept Ziua mondială a albinelor de către Adunarea Generală a ONU în 2017. În anul curent, Ziua mondială a albinelor se desfășoară cu sloganul „Atenție la albine!”. Pandemia provocată de COVID-19 are un impact nefast inclusiv asupra sectorului apicol, afectând procesul de producere, piețele de desfacere și, ca urmare, bunăstarea apicultorilor. În cadrul evenimentelor dedicate  Zilei mondiale a albinelor, Green Nations oferă apicultorilor support și consultanță pentru a minimiza pierderile din această ramură.

Green Nations Moldova  este o organizație non-guvernamentală și non-politică, care își propune să conecteze agricultorii moldoveni la piața europeană.  Realizarea acestui obiectiv strategic în viziunea  Green Nations poate fi atins prin consolidarea forțelor la nivel guvernamental între state, prin structurarea și promovarea produsului local,  astfel încît acesta să satisfacă așteptările consumatorilor europeni.

Pentru mai multe informații vizitați www.greennations.md și paginile pe rețele de socializare.

Related posts

Record absolut de cazuri de COVID-19 în Franţa

Albasat

Coronavirus. Au fost descoperite şase forme ale bolii şi simptomele aferente acestora

Albasat

321 de oameni bolnavi de tuberculoză au murit anul trecut în Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment