ALBASAT
Actualitate Economie Societate

Delicii de Crăciun la Atelierul gastronomic METRO

În ajunul sărbătorilor de iarnă, profesori din școlile profesionale care pregătesc bucătari, au învățat noi tehnologii de gătit pentru anumite rețete festive. În rol de maestru culinar a fost invitat Nicu Moțoianu, bucătar șef al restaurantului Mi Piace.

A devenit deja o tradiție să organizăm master-classuri pentru cadrele didactice din școlile profesionale care pregătesc bucătari. Ne bucurăm că atelierele noastre gastronomice sunt apreciate și solicitate de profesori. Ideea noastră de bază este să îmbunătățim cunoștințele acestora, să le arătăm cum pot adapta rețetele tradiționale și, neapărat, folosim produse METRO Chef – marca noastră proprie. Sunt produse care se regăsesc pe rafturile magazinelor noastre, în toate cele trei magazine din țară”, explică Alina Dusciac, manageră experiență clienți METRO.

Nicu Moțoianu este adeptul simplității calitative. Absolvent și el al unei școli profesionale, și-a împărtășit experiența cu profesorii prezenți la atelier. Nicu a făcut magie în bucătărie și le-a arătat participanților cum pot transforma produse simple în festinuri de sărbătoare. Împreună au pregătit terină din ficat de pui; ruladă de curcan cu nuci și cașcaval; costițe de purcel glazurate cu miere și portocale și un Christmas pudding pentru desert.

Principiul meu de lucru este unul simplu. M-am străduit să folosesc preponderent produse moldovenești, gătite într-un stil nou, pentru ca profesorii de aici să-i învețe, la rândul lor, pe viitorii bucătari noile metode și tehnologii de gătit simplu, dar impresionant”, povestește Nicu.

Pentru profesorii care participă la aceste master-classuri, instruirile reprezintă  o creștere profesională. În cele câteva ore petrecute împreună, se bucură de o experiență frumoasă și plăcută.

”Meniul de Crăciun a fost superb! Astăzi am preparat ceea ce este în vogă în restaurante de nivel înalt. Este o experiență valoroasă și relevantă”, a precizat Elena Nebunu, de la Școala Profesională din Cahul.

Maria Fisticanu de la Școala Profesională nr.2 din Chișinău a subliniat importanța unor astfel de evenimente pentru profesorii din țară: „Astfel de master-classuri sunt binevenite pentru toate cadrele didactice. Aici facem cunoștință cu colegii din alte școli din toată republica.” „Fiecare master-class este o creștere în meserie. Am fost foarte curioasă să învăț ceva nou, de exemplu despre praful Kappa, care are proprietăți gelatinoase. Meniul a fost ales foarte bine și ne-am simțit bine în echipa formată”, spune Aliona Machidon, de la Școala Profesională din Căușeni. Atelierul gastronomic s-a desfășurat în cadrul proiectului ”Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa” și are drept scop educarea continuă a specialiștilor în domeniul HoReCa și promovarea culturii gastronomice în Republica Moldova.

Despre METRO

METRO este unul dintre liderii internaționali în domeniul vânzărilor en-gros, cu un sortiment de produse alimentare și nealimentare, dedicate clienților din industria HoReCa și revânzătorilor. La nivel global, METRO servește peste 17 milioane de clienți, care pot alege din mixul de canale de vanzare (magazin, livrare, comerț online). METRO susține competitivitatea întreprinzătorilor cu soluții digitale și contribuie astfel la diversitatea culturală din comerțul cu amănuntul și sectorul ospitalier. Sustenabilitatea este un pilon al afacerii METRO. Compania METRO fiind appreciată de către Indicele Sustenabilității Dow Jones, FTSE4Good, MSCI, CDP. Compania operează în 30 de țări și angajează peste 95.000 de oameni în întreaga lume. În anul financiar 2020/21, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de 24,8 miliarde EUR. În Republica Moldova, compania METRO este prezentă din 2004, având peste 600 de angajați, trei magazine și peste 25000 de articole în fiecare magazin. Pentru mai multe informații, vizitați www.metro.md.

Related posts

Cursul valutar oficial la 09.06.2020

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 25.08.2020

Albasat

Vadim Pistrinciuc: Limitarea votului diasporei ar fi un lucru foarte grav

Albasat

Leave a Comment