ALBASAT
Societate

Deputat nou în fracțiunea BCS

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor are un deputat nou – Adrian Lebedinschi, care a fost deputat din partea Partidului Socialiștilor în legislatura precedentă. Curtea Constituțională i-a validat astăzi, 4 noiembrie, mandatul de parlamentar, transmite IPN.

Mandatul de deputat care i-a revenit lui Adrian Lebedinschi a rămas vacant după ce președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că pleacă din legislativ întrucât consideră că rolul său de lider de opoziție va fi mai activ în afara Parlamentului.

Adrian Lebedinschi este de profesie jurist. Și-a început cariera în 1998 în organele afacerilor interne ale Republicii Moldova. A activat ca anchetator, în cadrul secției urmărire penală. A fost și comisar adjunct al comisariatelor de poliție Centru și Buiucani. În 2010 a obținut licența de avocat. Din octombrie 2015 a devenit deputat. A ajuns din nou în Parlament după alegerile din februarie 2019, fiind ales în calitate de deputat în Circumscripția uninominală nr. 29 Chișinău.

Related posts

UE aprobă acordarea a 30 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Albasat

Armata Greciei a intrat în alertă după noi provocări ale Turciei în Marea Mediterană. Turcii vor să foreze în jurul insulelor grecești

Albasat

Majoritatea școlilor vor trece la învățământul online pe parcursul acestei luni

Albasat

Leave a Comment