ALBASAT
Societate

Deputații BCS au pregătit o moțiune simplă împotriva Ministerului Justiției

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au pregătit o moțiune simplă împotriva politicilor în domeniul justiției. Potrivit lor, ministrul Sergiu Litvinenco trebuie să plece din funcție ca urmare a pretinselor conversații din canalul său Telegram, distribuite în spațiul public, transmite IPN.

„Noi considerăm că ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, trebuie să-și dea demisia. Este un laș, care mai întâi a negat și a spus că acele convorbiri pe care el le purta cu decidenții Consiliului Superior al Procurorilor, cu alții, sunt trucate. După ce au venit reacțiile din partea celor cu care el conversa, precum că aceste conversații sunt reale, sunt veridice, deja vedem că ministrul justiției tace, nu știe ce să facă. Noi îl ajutăm – în această săptămână vom înregistra o moțiune simplă pe politicile în justiție”, a declarat deputatul socialist, Vasile Bolea, într-o conferință de presă.

Vasile Bolea s-a referit și la concursul de numire a șefei Procuraturii Anticorupție, Viorica Dragalin, numindu-l un trucaj. Potrivit lui, există opiniile și cererile experților din societatea civilă ca șefa PA să-și prezinte demisia și să fie organizat „un concurs adevărat”. „Considerăm că urmează să fie întreprinse acțiuni juridice. Anunțăm în că inițiem procedurile prealabile în vederea acționării în justiție, în contenciosul administrativ a Consiliului Superior al Procurorilor, care prin actul său a numit-o pe doamna Dragalin în această funcție. Considerăm că acel act prin care dânsa a fost numită în funcție este lovit de nulitate, deoarece toate acțiunile care au precedat acel concurs rușinos, tot trucajul cu note, acea acțiune sunt lovite de nulitate”, afirmă parlamentarul BCS.

Vasile Bolea a mai spus că fracțiunea BCS va înregistra în parlament un proiect de lege prin care se propune excluderea ministrului justiției din componența CSP. Astfel, potrivit lui, factorul politic nu va putea domina deciziile adoptate de acest organ.

Related posts

O femeie din Tiraspol a murit răpusă de COVID-19

Albasat

1334 de persoane au fost tratate de noul tip de coronavirus

Albasat

Mercedes-Benz suspendă exporturile și producția în Rusia

Albasat

Leave a Comment