Portal de știri
Societate

Se propune modificarea modului de repartizare a taxei pentru extragerea mineralelor utile

Începând cu anul viitor, modul de repartizare a taxei pentru extragerea mineralelor utile urmează să se modifice. 50% din cuantumul taxei se va vărsa în bugetul local de nivelul întâi și, respectiv, 50% din cuantumul taxei se va vărsa în bugetul local de nivelul al doilea. Prevederile se conțin în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2023, prezentat pentru consultări publice, transmite IPN.

În prezent, taxa pentru extragerea mineralelor utile este achitată integral în bugetul local de nivelul al doilea.

În proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2023 se propune ca pentru bugetele locale de nivelul întâi transferurile pentru infrastructura drumurilor publice locale se vor aloca ca transferuri generale (în sumă absolută și cu titlul definitiv). Aceasta, pentru a aloca integral volumele transferurilor pentru infrastructura drumurilor pentru bugetele locale de nivelul întâi cu posibilitatea cumulării acestor mijloace pentru proiecte mai mari de infrastructură.

Ministerul Finanțelor precizează că pentru bugetele locale de nivelul al doilea condiționalitatea utilizării mijloacelor se va păstra și alocarea se va face și în continuare prin transferuri cu destinație specială.

Related posts

Ombudsmanul propune includerea în componența CSE a unui reprezentant al societății civile

Albasat

Procurorii au decis clasarea mai multor cauze penale pretinse politice

Albasat

Veaceslav Negruța: Trendul de pe piața valutară e legat și de sărbătorile de iarnă

Albasat

Leave a Comment