Societate

Deputatul Serghei Sîrbu, scos de sub urmărire penală

Deputatul Serghei Sîrbu a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul în care acesta era bănuit de „corupere activă” a fost clasat. Procuratura Anticorupție anunță că a luat această hotărâre după ce a ajuns la concluzia că fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii, transmite IPN.

Respectiva cauză penală a fost declanșată pe 28 octombrie 2019, în baza unui denunț depus de către un alt deputat, care reclama pretinsa tentativă a lui Serghei Sîrbu de a-l corupe pentru a părăsi formațiunea din care face parte.

Conform legii, decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în ordinea ierarhică la procurorul anticorupție și ulterior, la judecătorul de instrucție.

Deputatul Sergiu Sîrbu a fost citat la Procuratura Anticorupție la sfârșitul lunii ianuarie. Parlamentarului i se imputa că a încercat să corupă un politician. Atunci, acesta firma că acuzațiile sunt false, iar dosarul este „politic până în măduva oaselor”.  Dosarul penal fusese intentat de către fostul procuror general interimar, Dumitru Robu.

Related posts

Protest: Personalul unui spital din Bruxelles i-a întors spatele la propriu șefei guvernului, care venise în vizită

Albasat

С 7 по 17 апреля работники бюджетной сферы не будут работать

Albasat

Un şofer din raionul Nisporeni, prins de patru ori băut la volan. Bărbatul a fost trimis după gratii

Albasat

Leave a Comment