ALBASAT
Societate

Din 1 ianuarie intră în vigoare noua Lege privind activitatea de asigurare sau de reasigurare

Noua Lege privind activitatea de asigurare sau de reasigurare intră în vigoare din 1 ianuarie 2023. Document stipulează o majorare treptată a cerinței de capital minim (capital propriu) pentru societățile de asigurări, care va putea fi realizată în etape, pe parcursul a cinci ani. Totodată, actul normativ prevede și o conformare etapizată (în patru ani) la restricțiile normative privind activele admise pentru acoperirea rezervelor tehnice și la cerința de capital minim, transmite IPN.

Legea privind activitatea de asigurare sau de reasigurare reglementează regulile de înregistrare, autorizare, licențiere, precum și activitatea de asigurare sau de reasigurare și cea de intermediar. De asemenea, aceasta stabilește cerințele prudențiale pentru participanții pe piața de asigurări și regulile de supraveghere a societăților de asigurări sau de reasigurări.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2023, Legea cu privire la asigurări (nr. 407/2006) va fi abrogată. Reglementările emise de autoritatea de supraveghere în baza Legii nr. 407/2006 vor fi aplicate în continuare în măsura în care nu contravin Legii cu privire la activitatea de asigurare sau de reasigurare, până la declararea explicită a nulității lor, precizează Comisia Națională a Pieței Financiare într-un comunicat de presă.

Legea privind activitatea de asigurare sau de reasigurare a fost votată de Parlament pe 7 aprilie 2022.

Related posts

Vadim Ceban: Livrările de gaze naturale după 1 octombrie rămân la discreția Gazprom

AlbasatTV, Nisporeni

Protejează-ți viața! Cancerul de col uterin poate fi prevenit

Albasat

1179 de elevi refugiați din Ucraina învață în școlile din Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment