ALBASAT
Nisporeni Societate

Doi elevi din Nisporeni, premiați cu diplome și cărți la concursul Ars Adolescentina 2022

Doi elevi din Nisporeni s-au învrednicit cu seturi de carte și diplome de participare la Concursul de creație al Tinerei Generații ARS ADOLESCENTINA, dedicat în acest an Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 / Ziua Națională a României.

Etapa din acest an a avut genericul „Unire în cuget și-n simțiri”, iar elevii au avut de scris eseuri dedicate marelui eveniment de la 1 decembrie 1918.

Elevii nisporeneni care s-au ales cu diplome și cărți sunt: Jignea Elena, clasa a IX-a, Instituția Publică Gimnaziul Șișcani, care a fost ghidată de profesorul de istorie Marinat Rodica, și Jalbă Andrei, clasa a XII-a, IPLT „Prometeu”, satul Grozeşti, care a fost ghidat de profesorul de istorie Croitoru Ina.

Tinerii își vor putea ridica premiile miercuri, 30 noiembrie 22, la Gala Premiilor ce se va desfășura la biblioteca Ovidius din Chișinău, începând cu ora 10:00.

„O etapă deosebită a Concursului de Creație al Tinerei Generații ARS ADOLESCENTINA. Dragi participanți și profesori, ne pare bine că subiectul Unirii de la 1918 va preocupă mult mai mult pe an ce trece. Și la această etapă, „Unire-n cuget și-n simțiri” ați demonstrat că se poate, că sunteți preocupați de trecutul glorios al neamului românesc și că studiind istoria, înțelegeți mai bine care ne sunt adevăratele rădăcini, chiar dacă între NOI și NOI curge Prutul”, a menționat, în context, Zina Izbaș, inițiatoarea concursului Ars Adolescentina.

La concurs au participat 78 de elevi din republică. La secțiunea cl.a XI-a – a XII-a, locul I a fost luat de o elevă din clasa a XII-a, de la IP Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, oraşul Drochia, iar la La secțiunea cl.a IX-a – a X-a, pe primul loc s-a clasat o elevă din clasa a X-a de la IPLT „Principesa Natalia Dadiani”, Chișinău. Laureații acestor două secțiuni au primit și premii bănești.

Related posts

Subvenții pentru o viață mai bună la țară

Albasat

CEC a atribuit un mandat de consilier în Consiliul sătesc Bărboieni, raionul Nisporeni

Albasat

Cursul valutar oficial la 24.03.2021

Albasat

Leave a Comment