ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Dorin Recean la Nisporeni: Oportunități de dezvoltare și colaborare între guvern și autorități locale

Astăzi, 15 februarie, Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a făcut o vizită de lucru în raionul Nisporeni, unde a avut o serie de întâlniri și activități cu scopul de a sprijini dezvoltarea locală și de a onora memoria eroilor naționali.

Vizita la Grădinița „Albinuța”: În cadrul acestei vizite, șeful Executivului a inspectat Grădinița „Albinuța” din comuna Vărzărești, care a fost supusă unor lucrări de reparații capitale finanțate prin programul guvernamental „Satul European”. Aceste îmbunătățiri vor contribui la crearea unui mediu educațional mai confortabil și modern pentru copiii din comunitate.

Întrevedere la Consiliul Raional: La Consiliul Raional Nisporeni, Prim-ministrul a avut o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale și ai serviciilor publice desconcentrate din raion. În cadrul acestei întâlniri, s-au discutat prioritățile de dezvoltare locală și modalitățile de consolidare a colaborării între administrația centrală și cea locală pentru a rezolva problemele comunității.

Discuție la Incubatorul de Afaceri: În continuare, conform agendei sale, Prim-ministrul Recean a participat la o discuție cu rezidenții Incubatorului de Afaceri din Nisporeni. Această întâlnire a fost axată pe sprijinirea antreprenoriatului local și a inițiativelor economice care contribuie la creșterea economică și crearea de locuri de muncă în raion.

Omagiu adus eroilor căzuți: La finalul vizitei sale, Prim-ministrul Dorin Recean a depus flori la Monumentul eroilor, Comemorarea eroilor căzuți în Afganistan. Această comemorare are o semnificație specială, deoarece marchează exact 35 de ani de la retragerea armatei sovietice din Afganistan, unde peste 12 mii de tineri moldoveni au fost trimiși să lupte într-un război nedrept. Din păcate, 301 dintre acești eroi nu s-au mai întors acasă, iar alți 700 au fost grav răniți, sacrificiul lor rămânând viu în memoria națiunii.

Related posts

Purtarea măștii în spațiile publice deschise devine obligatorie în Chișinău

Albasat

Cursul valutar oficial la 22.07.2020

Albasat

(FOTO/VIDEO) CINCI DEPUTATI AUSTRIECI AU VIZITAT RAIONUL NISPORENI

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment