ALBASAT
Societate

Două dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt în stare gravă

Două dintre cele opt persoane diagnosticate cu noul tip de coronavirus COVID-19 sunt în stare gravă, dar stabilă. Nu este efectul virusului, ci al bolilor conexe. Una dintre femei și-a administrat de sine stătător tratament, ignorând indicațiile medicului. Informațiile au fost oferite de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

După ședința Punctului Focal Național, ministra a menționat că nimeni din cei opt pacienți cu COVID-19 nu este la respirație asistată. Pacienții sunt conștienți, comunică la telefon cu rudele. Toate cele opt cazuri sunt de import (persoanele s-au întors infectate din Italia). Deocamdată răspândire locală nu există.

Actualmente, sunt internate 46 de persoane suspecte la prezența COVID-19, dintre care 12 copii. Până acum, au fost testate 140 de persoane. Autoritățile mai dispun o mie de teste. Ministra a precizat că instituțiile medicale pot găzdui, în același timp, două mii de pacienți confirmați și 12 mii de suspecți.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de pandemie de COVID-19. Autoritățile din Republica Moldova au instituit, în data de 13 martie, gradul de alertă „Cod roșu”, existând pericol confirmat de declanșare a urgenței de sănătate publică.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 12 martie, au fost raportate 133,8 mii cazuri de COVID-19 și 4 967 de decese.

Related posts

Moscova anunță câți ucraineni a deportat până acum: peste un milion de persoane

Albasat

„Prietenul meu crede că Bill Gates va microcipa omenirea.” Ce e de făcut?

Albasat

Veaceslav Platon, anunțat în căutare: Judecătoria Buiucani a admis demersul Procuraturii

Albasat

Leave a Comment