ALBASAT
Nisporeni Societate

Drumarii din Nisporeni sunt pregătiți să înfrunte iarna

Ţara noastră se află sub cod portocaliu de vreme rea cu ninsori şi viscol. Chiar şi aşa, nămeţii nu vor da bătăi de cap locuitorilor oraşului Nisporeni. Angajaţii Întreprinderii Municipale Gospodăria Comunală sunt gata să facă faţă condiţiilor meteo complicate. Autospecialele, aflate în gestiune au fost testate tehnic şi sunt pregătite să intervină în caz de necesitate.

Pentru a facilita circulaţia şoferilor, în sezonul rece, au fost achiziţionate  320 de tone de nisip şi 15 tone de sare. Conducerea întreprinderii susţine că materialul antiderapant de care dispun va fi suficient pentru perioada rece.

VICTOR POPOV, DIRECTORUL ÎNTREPRINDERII MUNICIPALE GOSPODĂRIA COMUNALĂ NISPORENI: “Anul acesta suntem pregătiţi şi mai bine ca anii precedenţi. În primul rând, la sfârşitul anului, Primăria ne-a alocat surse financiare în baza cărora noi am putut să schimbăm anvelopele la tehnica care este pusă în lucrările date, pentru dezăpezire. De asemenea au fost alocaţi bani pentru procurarea de sare şi nisipul.”

Şeful Întreprinderii Muncipale Gospodăria Comunală Nisporeni, dă asigurări că în caz de condiții meteorologice nefavorbile, muncitorii sunt pregătiți pentru a da o mână de ajutor şoferilor.

VICTOR POPOV, DIRECTORUL ÎNTREPRINDERII MUNICIPALE GOSPODĂRIA COMUNALĂ NISPORENI: “Noi am pregătit material antiderapant, care este depozitat la baza de aici şi este gata de a fi încărcat în maşină. Maşina tot stă încărcată cu material antiderapant, este gata să iasă. Totodată este pregătit, este alimentat autogreiderul pentru lucrările de deszăpezire şi este un tractor, care la fel este preconizat pentru deszăpezire şi mai este în rezervă unul, care tot are lopata şi mătura adăugător pentru deszăpezire. Totodată, mai avem pregătită o mică remorcă şi nisip fără de sare care este preconizat pentru a putea anina în urma unui tractor, să putem să mergem pe trotuare, prin zona parcului, unde este pavat.”

Mai mult ca atât, pe cele mai periculoase străzi, care au risc mai mare de accidente au fost pregătite grămezile de material antiderapant, astfel încât șoferii să poată să le utilizeze în caz de necesitate.

 EUGENIA SÎRBU, REPORTER:  “Pentru a face faţă situaţiilor dificile din timpul iernii, angajaţii Întreprinderii Municipale “Gospodăria Comunală Nisporeni” au pus grămezile cu material antiderapant pe mai multe străzi din oraş încă de la începutul sezonului rece. Spre exemplu, pe strada Suveranităţii, grămezile cu material antiderapant au fost amplasate la o distanţă de circa 30 de metri.”

Gospodăria Comunală are în gestiune patru autospeciale şi una de rezervă. Pentru lucrările de deszăpezire vor fi antrenaţi  zece muncitori. Principalele străzi pe care au fost create movile din nisip sunt Toma Ciorbă, Suveranității, Dacia, Păcii, Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, precum şi pe drumurile din sectoarele Fundătură, Ţonea şi Ciurleasa.

 VICTOR POPOV, DIRECTORUL ÎNTREPRINDERII MUNICIPALE GOSPODĂRIA COMUNALĂ NISPORENI: “Am pus 80 de tone de nisip, am pus grămezile, care, la fel, sunt amestecate cu sare şi toţi muncitorii, angajaţi la amenajarea întreprinderii sunt întăriţi fiecare după sectoare.  Fiecare lucrător are sectorul lui, la care el este obligat să iasă şi manual cu lopata face primii paşi pentru a împrăştia nisip ca circulaţia să fie mai uşoară. Totodată, în urmă merge maşina mecanizată pentru a face lucrările mai departe.”

Pentru procurarea materialului antiderapant au fost alocaţi bani din bugetul local al Primăriei Orașului Nisporeni. Astfel, pentru sare au fost plătiţi 40 de mii de lei, iar pentru nisip – în jur de 740 de mii de lei. În cadrul Întreprinderii Municipale Gospodăria Comunală Nisporeni activează 33 de angajați.

 

 

Related posts

Игорь Додон: Заблокирую попытку предоставить иностранным гражданам право на покупку земли

Albasat

Trei persoane revenite din Italia, testate la coronavirus de tip

Albasat

Termenul de privatizare a locuințelor a fost prelungit

Albasat

Leave a Comment