Portal de știri
Societate

Echipament inovativ de ambalare a fructelor și legumelor în caserole total biodegradabile, procurat cu suportul USAID

Pentru a reduce gradul de poluare a mediului o companie de distribuție a produselor agricole în rețele comerciale a procurat cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) un echipament modern de ambalare a fructelor și legumelor în caserole exclusiv reciclabile, confecționate din carton.

Compania „DANAM-PRIM” SRL are o experiență de 8 ani de ambalare a fructelor și legumelor livrate către rețelele comerciale, magazinele online și HoReCa. Decizia de a substitui ambalajul de plastic cu ambalaj reciclabil a fost dictată de impactul degradabil în creștere al plasticului asupra mediului ambiant și de cererea consumatorului de a procura fructe și legume ambalate în ambalaj reciclabil. În prezent în Republica Moldova pentru ambalarea fructelor și legumelor livrate pentru consum în rețele comerciale se utilizează ambalaj din plastic sau ambalaj combinat de carton și plastic.

Valoarea echipamentului de ambalare a fost de 800 de mii de lei, dintre care 600 de mii au fost oferiți în formă de grant de proiectul USAID APM. Adițional, compania a investit alți 800 de mii de lei în ajustarea infrastructurii conform criteriilor de asigurare a calității și igienă.

Benjamin Toric, directorul proiectului USAID APM, declarat că livrarea în rețele comerciale a fructelor și legumelor în ambalaje biodegradabile este un răspuns la solicitările consumatorilor interesați să reducă volumul de deșeuri din plastic produse și să minimizeze impactul asupra mediului.

Marian Gorincioi, directorul companiei DANAM-PRIM,  a declarat că noul echipament are o capacitate de ambalare de până la 1000 de caserole din carton per oră și substituie trei muncitori. Ulterior, caserolele din carton cu fructe și legume vor fi  livrate către comercianți în lăzi din plastic reutilizabile, utilizate pe parcursul a mai mulți ani de companie.

Pe parcursul ultimilor ani Compania DANAM-PRIM a utilizat pentru ambalarea fructelor sâmburoase (cireșe, prune, coarne) ambalaj din plastic la ambalarea. Datorită noului echipament, compania va substitui ambalajul din plastic cu ambalaj biodegradabil, reducând în acest fel volumul deșeurilor din plastic.

Related posts

Peste 250 de migranți au ajuns în Insulele Baleare de Crăciun

AlbasatTV, Nisporeni

Săptămâna Tineretului 2022, marcată la Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Interpretul Iurie Sadovnic a fost găsit împușcat

Albasat

Leave a Comment