ALBASAT
Societate

Elevii claselor a 9-a și a 12-a vor putea rezolva teste online pregătitoare de examene

Elevii claselor a 9-a și a 12-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen de absolvire, cu respectarea regimului de autoizolare. În perioada 30 martie-10 aprilie, tinerii vor avea acces la conținutul testelor în format electronic în conformitate cu instrucțiunile specifice privind modalitatea de testare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, testele și baremele de corectare vor fi puse la dispoziția elevilor prin intermediul mijloacelor de transmitere a informației la distanță, în fiecare zi de desfășurare a testării, conform orarului. Elevii urmează să rezolve independent subiectele propuse, apoi să le transmită profesorilor pentru verificare.

Scopul testării este de a determina gradul de pregătire a candidaților pentru examenele naționale. În rezultat, profesorul va identifica necesitățile elevilor pentru a putea ajusta procesul de pregătire pentru promovarea cu succes a examenelor.

Reprezentanții ministerului de profil menționează că, fiecare elev trebuie să fie interesat să rezolve conștiincios testele pentru a identifica domeniile care necesită atenție sporită în procesul de pregătire pentru examen. În rezultatul testării elevii nu vor fi apreciați cu note.

Related posts

Вирджилиу Мэрджиняну: „Кинофестиваль – это не только демонстрация кинолент”

Albasat

Vaccinurile anti-COVID-19 vor ajunge cu întârziere, epidemiolog ANSP

Albasat

Statul va contracta operatori de transport feroviar pentru a asigura călătorii mai ieftine

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment