Societate

Angajații pot solicita un certificat care confirmă că merg la muncă pe timp de carantină

Angajatorii care continuă să-si desfășoare activitatea trebuie să elibereze angajaților un certificat care confirmă ca merg la muncă în perioada respectivă. Fiecare lucrător trebuie să poarte cu el acest certificat și, în cazul în care este oprit în stradă de poliție, să poată argumenta că pleacă sau se întoarce de la serviciu, transmite IPN cu referire la o notă informativă a Comisiei pentru Situaţii Excepționale.

O formă-model de asemenea certificat poate fi descărcată pe următorul link: https://www.ssmexpert.md/certificat

Prin decizia Comisiei, de astăzi, 25 martie, se interzice persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani să se afle în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă. Excepţie fac cazurile în care aceştia se deplasează în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă, când merg să-și produse alimentare sau merg la medic. Excepția fac și deplasările pentru alte motive justificate, care nu pot fi amânate (decesul unui membru al familiei, necesităţi ale persoanelor şi animalelor de companie etc.).

De astăzi, indiferent de vârstă, este interzisă aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement.

Related posts

Regim de carantină la Ștefan-Vodă și Soroca

Albasat

Buletin de ştiri ALBASAT 12.11.2019

Albasat

Игорь Гросу: У нас нет причин поддержать бюджет на 2020 год

Albasat

Leave a Comment