ALBASAT
Actualitate Societate

Elevii din clasa a XII-a pot fi scutiți de tezele semestriale din sesiunea de iarnă la limba străină

Elevii din clasa a XII-a, care dețin un certificat cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice în limbi străine, pot fi scutiți de tezele semestriale din sesiunea de iarnă la limba străină. Ministerul Educației și Cercetării urmează să inițieze consultări publice pe marginea acestui subiect, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării.

Potrivit ministrului Dan Perciun, pornind de la solicitările parvenite în discuțiile cu elevii, MEC și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare discută despre eliberarea de teza din sesiunea de iarnă din clasa a XII-a a deținătorilor de certificate de competență lingvistică, fie că este vorba de limba engleză, germană sau franceză, sau alte limbi la care elevii pot obține nota ,,zece” din oficiu la Bacalaureat în condițiile în care obțin un rezultat la un examen recunoscut internațional.

,,Am discutat cu colegii și mă bucur că există deschidere pentru a excepta, începând cu anul viitor, elevii care au certificate TOEFL, IELTS, DALF, DEFL și toate care există astăzi pentru BAC, de la tezele de iarnă din clasa a XII-a. Este o noutatea bună pentru elevi și un semnal adițional, o încurajare adițională pentru cei care-și doresc să obțină asemenea certificate”,a declarat Dan Perciun.

Related posts

Прием в первый класс, на первом этапе, будет проходить в соответствии с округами

Albasat

Campanie de comunicare pentru promovarea vaccinării în raionul Nisporeni

Albasat

Bașcanul Găgăuziei: S-a efectuat prima tranșă pentru achiziția gazelor pentru Găgăuzia, Taraclia și Orhei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment