Portal de știri
Nisporeni Societate

Elevii din Nisporeni s-au alăturat Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

În perioada 17-23 octombrie 2022, în incinta Gimnaziului „Mihai Eminescu” din Nisporeni s-au desfășurat un șir de acțiuni cu scopul de a informa, sensibiliza și preîntâmpina fenomenul traficului de ființe umane. Acțiunile s-au desfășurat în contextul Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

În cadrul activităților organizate de elevi și profesori a fost prezentă și Olesea Țurcanu, reprezentantă a Inspectoratului de Poliție Nisporeni, care a explicat detaliat ce reprezintă fenomenul traficului de ființe umane.

În urma activităților, elevii au fost motivați să afirme că „Viața nu este de vânzare, iar traficul de ființe umane este inuman”.

Campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane” a ajuns la cea de-a noua ediție și reprezintă un instrument important de informare în scopul conştientizării riscurilor și prevenirii cazurilor de trafic de oameni.

Potrivit datelor oficiale, anual în lume sunt traficate între 600-820 de mii de persoane peste hotare, plus cele traficate în interiorul țărilor – indicator ce poate atinge cifre de milioane.

Traficul de ființe umane este un fenomen complex, abordat din perspectiva criminalității organizate transnaționale, dar și o încălcare gravă a drepturilor omului, ce afectează toate statele, inclusiv Republica Moldova.

Related posts

Băncile vor putea aplica o marjă maximă de 3% la creditele ,,Prima casă”, din 2022

Albasat

Igor Dodon despre creditul rusesc: Există siguranța că vom primi acest credit

Albasat

Министр финансов дает подробную информацию о проекте, утвержденном, принимая на себя ответственность

Albasat

Leave a Comment