ALBASAT
Societate

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Cine este miliardarul care l-a detronat

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, după ce prețul acțiunilor Tesla s-a prăbușit, scrie BBC. Potrivit Forbes și Bloomberg, Musk a fost detronat de Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, care deţine numeroase branduri de lux, inclusiv Luis Vuitton.

Potrivit Forbes, averea lui Musk valorează în prezent aproximativ 178 de miliarde de dolari, pe când Bernard Arnault deține 188 de miliarde de dolari.

Elon Musk a ocupat primul loc în lista Forbes dedicată celor mai bogaţi oameni din lume începând din septembrie 2021, după ce a preluat acest titlu de la fondatorul grupului Amazon, Jeff Bezos.

Elon Musk este și noul proprietar Twitter, platformă pe care a cumpărat-o cu 44 miliarde de dolari în luna octombrie. CEO-ul reţelei a fost vizat de numeroase critici după ce a iniţiat concedieri masive, reactivări ale conturilor deţinute de personalităţi controversate, inclusiv a contului fostului preşedinte Donald Trump, şi anularea politicii în privinţa dezinformărilor legate de COVID-19.

Pe lângă Tesla şi Twitter, Elon Musk conduce şi compania spaţială SpaceX, precum şi Neuralink, un start-up care dezvoltă o interfaţă creier-maşină foarte performantă, care conectează creierul uman la computere.

Related posts

Un TIR s-a răsturnat după ce mijlocul de transport a intrat într-o curbă

Albasat

În 2020 Maia Sandu a obținut de la Președinție 4,4 mii lei

Albasat

Igor Dodon: Voi bloca încercarea de a da drepturi cetățenilor străini să cumpere pământuri

Albasat

Leave a Comment