Societate

Elveția și PNUD oferă echipamente de protecție cadrelor medicale din Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat prima tranșă de echipamente de protecție ca parte a eforturilor Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susține țara în lupta cu pandemia de COVID-19, transmite IPN.

Un comunicat de presă remis de PNUD precizează că echipamentul medical va fi distribuit instituțiilor medicale care au rămas fără stocuri din cauza cererii fără precedent, determinată de izbucnirea pandemiei. Uniformele medicale de protecție sunt extrem de necesare pentru a reduce riscul infectării personalului medical din prima linie.

Directoarea Biroului de cooperare al Elveției din Republica Moldova, Caroline Tissot, menţionează că echipamentele de protecție personală, asigurate de Guvernul Elveției, vor fi distribuite spitalelor care au în sarcină tratarea cazurilor de COVID-19. „Ele vor ajuta angajații medicali din prima linie în munca pe care o fac zi de zi pentru a izola și a nimici virusul care provoacă boala COVID-19. Este un efort pentru care le suntem extrem de recunoscători”, spune Caroline Tissot.

Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib declară că, în aceste vremuri grele, PNUD este alături. „Lucrăm împreună cu autoritățile Republicii Moldova, ca parte a unui răspuns comun al ONU și al partenerilor de dezvoltare, pentru a sprijni procurarea echipamentelor și dispozitivelor medicale, pentru a evalua necesitățile de recuperare pe termen lung și pentru a ajuta țara să elaboreze o strategie multi-sectorială de răspuns la pandemie, pentru a-și proteja cetățenii și economia, fără a lăsa pe nimeni în urmă”, a precizat Dima Al-Khatib.

Echipamentul de protecție a fost procurat grație unui prim acord de 200 d mii de dolari încheiat între SDC și PNUD. Restul echipamentului va fi livrat în curând.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie, iar de atunci s-au confirmat 298 de cazuri.

Related posts

Apa din toate zonele de agrement din Chişinău este contaminată, medic igienist

Albasat

Agricultorii își retrag tehnica din stradă: Ne ducem să muncim pământurile, dar nu am cedat

Albasat

Trei din patru locuitori ai Republicii Moldova dețin un card de plată

Albasat

Leave a Comment