ALBASAT
Actualitate Societate

Energocom va restitui în bugetul de stat un miliard de lei

SA „Energocom” va restitui în bugetul de stat mijloace financiare în valoare de 1 miliard de lei. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Comisia pentru Situații Excepționale „în contextul stabilizării situației pe piața gazelor naturale, scăderii prețului pentru achiziționarea acestora, dar și ținând cont de rezervele suficiente acumulate pentru sezonul rece 2023 – 2024”, transmite IPN.

O altă decizie ține de majorarea capacității de transportare a gazelor către depozitele de stocare din Ucraina. Operatorul sistemului de transport va pune la dispoziția SA „Energocom”, pentru perioada de până la 1 noiembrie 2023, capacități suplimentare create pe parcursul întregii perioade la toate punctele de interconectare.

De asemenea, în scopul asigurării necesarului de energie electrică pentru piața internă, în perioada octombrie – decembrie 2023, SA „Energocom” va procura energia electrică solicitată de furnizori și operatorii de sistem, prin încheierea contractelor în baza negocierilor directe sau prin bursă. În cazul în care condițiile de procurare a energiei electrice vor fi modificate, furnizorii și operatorii de sistem vor încheia, în decurs de 2 zile lucrătoare de la semnarea contractelor de achiziție, acorduri adiționale la contractele cu SA „Energocom”.

Membrii CSE au mai decis să fie alocați Ministerului Sănătății 2,7 milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului, necesare pentru repararea acoperișurilor edificiilor Centrului de Sănătate Publică din municipiul Edineț, care au fost afectate în urma calamităților naturale produse recent.

Related posts

Grecia în alertă: a înregistrat un prim caz de contaminare cu varianta de coronavirus depistată inițial în Africa de Sud

Albasat

Top 10 orașe ale lumii în care sunt cei mai mulţi hoţi de buzunare

Albasat

Dorin Recean: Rusia încearcă să deturneze procesele democratice din Republica Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment