ALBASAT
Societate

Expoziție comemorativă 90 de ani de la nașterea primului președinte al Parlamentului

O expoziție comemorativă prilejuită de 90 de ani de la nașterea fostului președintele al Parlamentului, Alexandru Moșanu, a fost inaugurată în clădirea legislativului. Muzeul instituției parlamentare găzduiește o selecție de cărți și articole semnate de Alexandru Moșanu – istoric, academician și omul politic, precum și fotografii de arhivă care ilustrează viața și activitatea sa, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Vizitatorii vor putea rememora date și evenimente ce evocă personalitatea politicianului Alexandru Moșanu și vor avea ocazia să vizioneze și un material video cu secvențe din discursurile omului politic.

Alexandru Moșanu, născut la  19 iulie 1932, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990-2001 și a deținut funcția de președinte al Parlamentului în perioada 1990-1993. A fost un remarcabil istoric și om politic, profesor universitar, doctor habilitat în științe istorice, precum și membru de onoare al Academiei Române. S-a stins din viață în 2017, la vârsta de 85 de ani.

Related posts

Cum va circula transportul public în următoarea perioadă

Albasat

Maia Sandu la București: Vă mulțumim de susținerea de care dați dovadă

AlbasatTV, Nisporeni

Десять лет стратегического партнерства с Румынией для европейской интеграции Молдовы

Albasat

Leave a Comment