Societate

Femeie de 37 de ani, răpusă de COVID-19. Bilanțul pentru 5 decembrie: 16 decese

O femeie de 37 de ani, din raionul Căușeni, a fost răpusă de COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Pacienta era internată la Spitalul Clinic Republican din capitală și suferea de ciroză hepatică și sindrom hepato-renal. Pentru ziua de 5 decembrie, ministerul raportează 16 decese în rândul pacienților confirmați cu virusul SARS-COV-2.

Virusul a răpus și un lucrător medical. Ion Duminică avea 59 de ani și activa în calitate de medic traumatolog la Spitalul Raional Hâncești. În ultimele două luni, Ion Duminică a fost internat la Spitalul Clinic Republican. Până acum, 66 de angajați din sistemul de sănătate au decedat în urma complicațiilor infecției COVID-19.

În spitalele din Republica Moldova sunt internați 2639 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 244 în stare extrem de gravă. 51 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova, de la debutul pandemiei, se apropie de 147 de  mii.

Related posts

Declarații de presă după ședința de lucru a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu

Albasat

Pavel Filip: Din păcate, unii colegi tânjesc după trecutul PDM

Albasat

Un tânăr din satul Selişte, raionul Nisporeni s-a infectat cu COVID-19. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 19 cazuri

Albasat

Leave a Comment