Portal de știri
Societate

Festivalul Filmului Francofon va fi organizat în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie

Șapte lucrări cinematografice franceze vor fi prezentate la Festivalul Filmului Francofon desfășurat în municipiul Chișinău. Cea de-a 21-a ediție a evenimentului va avea loc în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie, la cinematograful Cineplex Loteanu cu intrarea liberă, transmite IPN.

Inaugurarea festivalului are loc luni, 31 octombrie, ora 18.00, cu drama istorică „Iluzii pierdute”. Marți, 1 noiembrie, la ora 16.00 va fi difuzat filmul „Cruciada copiilor” și la ora 18.00 va fi prezentat filmul biografic „Ancheta unui scandal de Stat”. Miercuri, 2 noiembrie, la ora 16.00 va putea fi vizionat filmul „Evenimentul”, iar la ora 18.00 va fi difuzat filmul „Vortex”. Joi, 3 noiembrie, la ora 16.00 va fi difuzată comedia „Adio, proștilor!” și la ora 18.00 va fi prezentată drama istorică „Lecții de persană”. 

Toate filmele au fost realizate recent. Unele au fost premiate la Cannes, Veneția sau au obținut un valoros premiu César. Acestea exprimă diversitatea și bogăția cinematografiei franceze, un cinema care a ocupat întotdeauna un loc privilegiat în inimile publicului după invenția Fraților Lumière, se arată într-un un comunicat de presă al Alianței Franceze din Moldova.

Filmele vor fi subtitrate în limba română.

Related posts

Виорел Морарь: Вы не независимый и беспристрастный генеральный прокурор

Albasat

Igor Dodon, Ion Ceban și Vlad Batrîncea pleacă astăzi la Moscova

Albasat

Un bogătaș a cumpărat o insulă fără măcar să o viziteze. Tranzacția de peste 6 milioane de dolari a fost negociată pe WhatsApp

Albasat

Leave a Comment