ALBASAT
Societate

Finala națională Eurovision va fi organizată la sfârșitul lunii februarie

Finala națională Eurovision urmează să fie desfășurată pe 29 februarie. Decizia a fost luată în urma etapei de audieri live, organizată pe 1 februarie. În etapa finală vor evolua 20 de interpreți, iar ca urmare va fi ales reprezentantul Republicii Moldova la concursul internațional, care va avea loc în Olanda, transmite IPN.

Comitetul Organizatoric al concursului Eurovision 2020 menționează că au fost audiate 34 de piese de concurs. Interpreta Liusea Znamenski a depus cerere de excludere, iar interpreta Diana Brescan nu s-a prezentat la audieri. Conform Regulamentului de organizare, acestea au fost excluse din concurs.

Astfel, a fost luată decizia de organizare a unei Finale Naționale, găzduită de postul public TV Moldova 1, cu implicarea televotului ca parte componentă a jurizării. Participanții care vor evolua pe 29 februarie sunt Geta Burlacu, Alexandru Cibotaru, Maria Ciolac, Petronela Donciu și Andreea Portărescu, Natalia Gordienco, precum și Julia Ilienko ft. Mishel Dar-Tears. De asemenea, este vorba despre Irina Kit, Dima Jelezoglo, Lanjeron, Sasha Letty, Live Beat, Denis Midone, Viorela Moraru, Pasha Parfeni, Valeria Pașa, Dianna Rotaru, Lavinia Rusu, Catarina Sandu, Valentin Uzun și Irina Kovalsky, dar și Maxim Zavidia.

Cea de-a 65-a ediție a concursului internațional va avea loc în Olanda, după ce Duncan Laurence a fost desemnat câștigătorul Eurovision 2019. Ediția va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 și 14 mai 2020, și finala care va avea loc în data de 16 mai.

Anul trecut, Republica Moldova, reprezentată de Anna Odobescu, nu a reușit să se califice în finală.

Related posts

Maia Sandu: Nu există pericole iminente la adresa Republicii Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Număr record de cazuri noi de COVID-19 în Ungaria, odată cu începerea anului şcolar și încheierea concediilor

Albasat

Rolul Moldovei în centura de securitate estică a UE, discutată de miniștrii europeni de interne

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment