Portal de știri
Societate

Finlanda ridică un gard de protecție la granița cu Rusia. Construcția începe la anul şi va costa 380 de milioane de euro

Poliţiştii de frontieră finlandezi au prezentat vineri un plan detaliat privind construcţia unui gard pentru întărirea securităţii la frontiera cu Rusia, aflată sub tensiune după invazia din Ucraina. Gardul de trei metri înălţime, cu sârmă ghimpată în partea superioară, urmează să fie construit într-o zonă care acoperă 200 de kilometri şi va costa în total 380 milioane de euro. Zonele în mod special sensibile vor fi echipate cu camere cu vedere nocturnă, sisteme de iluminat şi portavoci, a explicat şeful proiectului din cadrul poliţiei de frontieră, Ismo Kurki, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Construcţia, împărţită în trei faze, va începe în martie 2023 prin instalarea unei bariere pilot pe trei kilometri la punctul de trecere a frontierei de la Imatra. În funcţie de rezultatele acestei faze, a doua etapă vizează construcţia până la sfârşitul lui 2023 a încă 70 km suplimentari de gard în zonele din jurul punctelor de trecere a frontierei. Guvernul a alocat deja în bugetul său o anvelopă suplimentară de 6 milioane de euro pentru faza pilot şi 139 de milioane pentru a doua.

Related posts

72 de oameni și-au pierdut viața anul trecut în urma accidentelor la locul de muncă

Albasat

Ziua Mondială a Diabetului: Centrul de Sănătate Nisporeni a desfășurat acțiuni de promovare a prevenirii bolii

AlbasatTV, Nisporeni

Andrei Năstase: Sesizarea PSRM la CSM este egală cu zero

Albasat

Leave a Comment