ALBASAT
Societate

Focar de pestă porcină la Mașcăuți, Criuleni

În localitatea Mașcăuți din raionul Criuleni a fost confirmat un caz de pestă porcină africană la porci domestici. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor precizează sunt aplicate măsuri de eradicare a focarelor, transmite IPN.

„Se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt aplicate măsuri de eradicare a focarelor, controlul mișcării animalelor și produselor din carne de porc, screeningul porcilor domestici și populațiilor de mistreți”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, potrivit ANSA, au fost anulate restricțiile la pesta porcină africană în localitatea Mîndîc, raionul Drochia, și localitatea Cuhureștii de Sus, raionul Florești, focarele în cauză fiind eradicate cu succes.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede printre porci. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate pentru a preveni răspândirea bolii. În perioada anilor 2016-2022, au fost înregistrate 115 de focare. Ca urmare au fost nimiciți 32 580 de porci domestici și 223 de mistreți.

Related posts

Sindicaliștii critică modul de recuperare a zilelor declarate libere

Albasat

Președintele raionului Fălești a fost suspendat din funcție

Albasat

Андрей Нэстасе требует привлечь к дисциплинарной и уголовной ответственности бывшего председателя КС

Albasat

Leave a Comment