ALBASAT
Societate

Xi Jinping, primul discurs după realegere: Trebuie să facem din armată „marele zid de oţel”

Modernizarea armatei chineze, care trebuie să devină „marele zid de oţel”, va fi prioritatea Beijingului, a declarat preşedintele Xi Jinping în primul discurs în faţa parlamentului după ce a obţinut un nou mandat de cinci ani în fruntea Chinei, informează Agerpres.

„Securitatea este fundamentul dezvoltării, în timp ce stabilitatea este o condiţie prealabilă pentru prosperitate”, a afirmat Xi Jinping în faţa celor aproximativ 3.000 de deputaţi reuniţi la Palatul Poporului din Beijing. În acest scop, este necesar să „promovăm pe deplin modernizarea apărării naţionale şi a forţelor armate şi să facem din armată un mare zid de oţel care să protejeze efectiv suveranitatea naţională, securitatea şi interesele dezvoltării”, a insistat Xi Jinping.

Liderul chinez a criticat „forţele externe” care se amestecă în Taiwan. Puterea comunistă consideră insula drept o provincie a Chinei pe care încă nu a reuşit să o ataşeze la restul teritoriului după încheierea războiului civil chinez (1949). China vede cu nemulţumire apropierea din ultimii ani între autorităţile taiwaneze şi Statele Unite. Xi Jinping, de 69 de ani, obţinuse deja în octombrie o prelungire cu cinci ani în fruntea Partidului Comunist Chinez şi a comisiei militare, cele mai importante două funcţii de putere în China. Realegerea sa ca preşedinte, cu un vot în unanimitate, a fost una previzibilă.

Related posts

Noul Regulament privind curățenia în oraș stabilește regulile pentru aplicarea amenzilor

Albasat

Circa 250 de mii de hectare de terenuri agricole, lăsate în paragină

AlbasatTV, Nisporeni

COVID-19 лишил жизни семейного врача из Фэлешть

Albasat

Leave a Comment