Societate

Fostul guvernator al BNM, plasat în arest la domiciliu

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei Dorin Drăguțanu, dar și șeful de direcție, Ion Ropot, au fost plasați în arest la domiciliu. La recursul avocaților, Curtea de Apel Chișinău a schimbat măsura de reprimare din arest preventiv în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Mandatele de arest pe numele fostului de guvernator și a șefului de direcție au fost prelungite cu 30 de zile pe data de 30 martie. Cu o lună fusese prelungit și arestul la domiciliu al fostului viceguvernator al BNM Emma Tăbârță. Anterior procurorii au decis cercetarea în libertate a viceguvernatorului Aureliu Cincilei. Acesta are interdicția de a nu părăsi localitatea dupa ce a conlucrat cu ancheta.

În cazul viceguvernatorului Ion Sturzu, instanța i-a aplicat, pe 11 martie, 30 de zile de arest. Vineri, 3 aprilie, instanța de judecată a admis demersul procurorului de prelungire, cu încă 30 de zile, a măsurii preventive – arestul la domiciliu pentru viceguvernator.

Related posts

Pacienţi chinezi externaţi după ce s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou pozitiv

Albasat

Air Moldova возобновляет регулярные рейсы. Не все пассажиры могут попасть на самолет

Albasat

Свыше половины озимых пострадали в результате засухи

Albasat

Leave a Comment